Plnený baklažán s fetou


Plnený baklažán s fetou

Plnený baklažán s fetou
čas prípravydo .
náročnosť receptu    
počet porcií2
416hodnotení
5z5

Hodnotiť

Ingrediencie

  • 200 g fety
  • 2 stredne veľké baklažány
  • 1 zelená paprika
  • 1 kapia
  • soľ
  • korenie
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • olivový olej

Postup

Baklažány umyjeme, pozdĺžne prekrojíme a v predhriatej rúre 20 minút pečieme pri teplote 180 °C. Necháme vychladnúť.  Zatiaľ si na oleji speníme nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak, nakrájanú papriku a kapiu. Podlejeme trochou vody a dusíme. Baklažány vydlabeme, dužinu nakrájame a pridáme k zelenine. Chvíľu opekáme a odstavíme. Fetu nakrájame, pridáme k zeleninovej zmesi a plníme ňou baklažány. Tie zapekáme v rúre ešte 5-10 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára