Sezamová ryža so zeleninou
Ingrediencie
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 150 g dlhozrnnej ryže
- 300 ml vody
- soľ
- 300 g paradajok
- 1 cibuľa
- 300 g jarnej cibuľky
- hlavička feniklu
- lyžička sušeného oregana
- mleté čierne korenie
- štipka cukru
- lyžica sladkej smotany
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- petržlenová vňať
- 50 g sezamových semienok
Postup
Do hrnca dáme pol lyžice oleja, pridáme pokrájaný cesnak a ryžu, chvíľu pražíme a následne pridáme vodu a soľ. Varíme približne 25 minút. Ošúpeme rajčiny a pokrájame ich na kocky, rovnako očistíme aj cibuľu a pokrájame ju, vňať fenikla odložíme a hlúb pokrájame na tenké pásiky.Do hrnca dáme lyžicu oleja, opražíme na ňom cibuľu, pridáme oregano a rajčiny, pražíme na miernom ohni niekoľko minút, potom pridáme soľ, koreniny a cukor, vmiešame smotanu a odstavíme z ohňa, tak aby omáčka nevychladla. Na zvyšnom oleji opražíme jarnú cibuľku a fenikel. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a koreninami. Feniklovú zmes vmiešame do hotovej ryže aj so sezamovými semiačkami a podávame so zeleninovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára