
POTREBNÉ PRÍSADY
2 menšie cukety, 250 g šampiňónov, pór, 1 rožok, 1 dl mlieka, 2 strúčiky cesnaku, cca 10-15 dkg syra na strúhanie, vegeta, pizza korenie, olej
POSTUP PRÍPRAVY
***
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() | Šampiňóny očistíme, umyjeme |
![]() | a nakrájame ich na menšie kúsky. |
![]() | Pór – ja som použila takýto kúsok |
![]() | nakrájame na tenšie kolieska. |
![]() | Ďalej potrebujeme dve menšie cukety, |
![]() | ktoré ošúpeme, rozkrojíme na polovicu |
![]() | a ešte priečne na polovicu. |
![]() | Lyžičkou vydlabeme vnútro s jadierkami, asi tak 1 cm od kraja (ak použijete mladú cuketu s malými jadierkami, použite ho do plnky, alebo aspoň časť) |
![]() | Cuketu máme očistenú a môžeme si pripraviť plnku. |
![]() | Na troche oleja opražíme pór, pridáme nakrájané šampiňóny, aspoň polovicu vydlabanej masy z cukiet /vtedy nemusíte podlievať vodou, ak ju nepoužijete, vtedy to treba podliať troškou vody/, |
![]() | pridáme vegetu, asi tri štipky pizza korenia a trocha podusíme, kým sa neodparí voda a necháme vychladnúť. |
![]() | Starší rožok nakrájame, zalejeme asi 1 dl teplého mlieka, premiešame a necháme postáť. |
![]() | Syr si nastrúhame na široké rezance. |
![]() | K namočenému rožku pridáme vychladnutú šampiňónovú zmes, pretlačený cesnak, premiešame |
![]() | a pridáme polovicu nastrúhaného syra. Poriadne premiešame. |
![]() | Pripravíme si zapekaciu misu, alebo plech, do každého kúska cukety vložíme plnku, aj kopcom, dáme zapiecť na 190° C cca 20-25 min, alebo podľa potreby a vypneme rúru, |
![]() | Tu ich máme upečené, (ak by sa stalo, že plnka trošku "zlezie" z cukety, potlačte ju späť) |
![]() | a posypeme ich ešte nahrubo nastrúhaným syrom. Misu vrátime späť do rúry, kým sa neroztečie syr. |
![]() | Stačí len takto, aby to nebolo potom vysušené a cuketa priveľmi mäkká. Ešte za horúca si môžete na každý kúsok posypať trošku sušenej bazalky. |
![]() | A môžeme podávať so zeleninovým šalátom, alebo napr. cesnakovým dresingom; výborne to chutí aj studené. *Dobrú chuť* |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára