Chutné jedlo, ktoré pripravíte aj v prípade, že ste ešte žiadne (chutné, či nechutné)jedlo nikdy nevarili.
Ľahká príprava, málo riadov. Dve zaujímavé veci na jednej kôpke.
Kúpte vrecko sójových bodiek. Odnímte z nich primerané množstvo – tak asi hrsť pre jednu bytosť a jedno jedlo.

Zalejte ich vodou.

Trochu posoľte.
Teraz budú tie bodky bobtnať – potrvá im to asi pol dňa. Sója mierne zväčší objem, preto počítajte s rezervou v miske. Aj vody radšej nech je viac ako menej.

Keď sú bodky nabobtnané, zlejte vodu a nechajte odkvaplať.

Môžete ich mierne posypať niektorým korením určeným na grilovanie alebo na bravčové pečené.

Alebo obidvoma.

Črpnite olivového oleja, ale málo: tak za čajovú lyžičku.

Teraz na horúcej panvici za občasného miešania vyhrievajte sóju vytrvalo a pomerne intenzívne.
To bude trvať asi 15 minút a sójové bodky potom dostanú červenú farbu.

Sú hotové. Nechajte ich trochu vychladnúť a podávajte teplé, alebo studené.
Pre diétudržiaceho je dávka okolo 70 gramov veľmi primeranou – budete sa cítiť poctivo zasýtení, pretože sójové bobuľky sú trochu tvrdšie. Prídu si na svoje nielen zuby, ale aj krk – budete jasne cítiť, že sa niečím napchávate.
Mimochodom – ak vám tieto bobule zostanú, môžete ich niekoľko hodiť aj do šalátu.
Na tomto jedle je zaujímavé to, že ho môžete jesť ako normálne jedlo, ale ak ho položíte na stôl, nahradí to aj crackery či iné chrumky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára