Šošovica zapekaná v kapuste



Šošovica zapekaná v kapuste
Suroviny:
  • 1 šálka šošovice,
  • 1 cibuľa,
  • 750 g kyslej kapusty,
  • 1 šálka ryže,
  • soľ,
  • mletá červená paprika,
  • rasca,
  • mleté čierne korenie,
  • olej,
  • 1 kyslá smotana.

Postup:
Vopred namočenú šošovicu uvaríme v minimálnom množstve vody. Scedíme. Ryžu prepláchneme. V hrnci rozohrejeme olej, vložíme scedenú ryžu, opražíme, zalejeme 1,5 násobkom vody a podusíme 10 minút. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji, pridáme mletú papriku, opražíme, vložíme kapustu a podusíme. Dochutíme soľou a korením. Hotovú kapustu zmiešame s ryžou. Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu kapusty s ryžou, navrstvíme šošovicu, osolíme a okoreníme. Rozložíme zvyšok kapusty s ryžou. Navrch rozotrieme smotanu, posypeme mletou červenou paprikou a zapečieme do chrumkava.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára