Suroviny:
- 1 šálka šošovice,
- 1 cibuľa,
- 750 g kyslej kapusty,
- 1 šálka ryže,
- soľ,
- mletá červená paprika,
- rasca,
- mleté čierne korenie,
- olej,
- 1 kyslá smotana.
Postup:
Vopred namočenú šošovicu uvaríme v minimálnom množstve vody. Scedíme. Ryžu prepláchneme. V hrnci rozohrejeme olej, vložíme scedenú ryžu, opražíme, zalejeme 1,5 násobkom vody a podusíme 10 minút. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji, pridáme mletú papriku, opražíme, vložíme kapustu a podusíme. Dochutíme soľou a korením. Hotovú kapustu zmiešame s ryžou. Do vymastenej zapekacej misy dáme polovicu kapusty s ryžou, navrstvíme šošovicu, osolíme a okoreníme. Rozložíme zvyšok kapusty s ryžou. Navrch rozotrieme smotanu, posypeme mletou červenou paprikou a zapečieme do chrumkava.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára