Šošovicový koláč



Šošovicový koláč

Suroviny:

  • 1 šálka šošovice,
  • rasca,
  • 1/3 šálky pšena,
  • 2 mrkvy,
  • 1 cibuľa,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • soľ,
  • mleté čierne korenie,
  • olej,
  • 2 vajíčka.

Postup:

Šošovicu uvaríme obvyklým spôsobom s trochou vody, rascou a soľou. Ak nám ostala po uvarení voda, zlejeme. Cibuľu a mrkvu nakrájame. Orestujeme na oleji, osolíme, pridáme korenie, pretlačený cesnak, zakryjeme a dusíme. Pšeno dvakrát prepláchneme vriacou vodou, scedíme a pridáme k mrkve. Zalejeme dvojnásobkom vody, t.j. 2/3 šálky. Dusíme, kým voda nevsiakne, občas miešame. Hotové premiešame s uvarenou šošovicou. Primiešame vajíčka a zmes dáme do vymastenej zapekacej alebo koláčovej formy. Upečieme do chrumkava. Podávame so zeleninovým šalátom a studenou smotanovou či jogurtovou omáčkou.


Více zde: http://tanikinerecepty.webnode.sk/products/sosovicovy-kolac/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára