Suroviny:
- 1 šálka šošovice,
- rasca,
- 1/3 šálky pšena,
- 2 mrkvy,
- 1 cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- soľ,
- mleté čierne korenie,
- olej,
- 2 vajíčka.
Postup:
Šošovicu uvaríme obvyklým spôsobom s trochou vody, rascou a soľou. Ak nám ostala po uvarení voda, zlejeme. Cibuľu a mrkvu nakrájame. Orestujeme na oleji, osolíme, pridáme korenie, pretlačený cesnak, zakryjeme a dusíme. Pšeno dvakrát prepláchneme vriacou vodou, scedíme a pridáme k mrkve. Zalejeme dvojnásobkom vody, t.j. 2/3 šálky. Dusíme, kým voda nevsiakne, občas miešame. Hotové premiešame s uvarenou šošovicou. Primiešame vajíčka a zmes dáme do vymastenej zapekacej alebo koláčovej formy. Upečieme do chrumkava. Podávame so zeleninovým šalátom a studenou smotanovou či jogurtovou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára